OMGEVING

Het stadje Ommen ligt op 5 km afstand. Deze prachtige Vechtdalstad gelegen midden in het Vechtdal stad heeft veel te bieden. Vanuit hier heeft u een prima uitvalsbasis voor de velen bezienswaardigheden van deze streek en te genieten van de rust en de natuur. U kunt genieten van bossen, heide, zandverstuivingen, rivieren. Vanaf het landgoed bent u in een paar minuten fietsen aan de Regge waar u heerlijk kunt zwemmen.  De route, langs Vilsteren en via de sluisjes, brengt u bij de Vecht. Deze tocht door het rivierdal tussen Dalfsen en via het stadje Ommen is een echte aanrader.

De Lemelerberg bevindt zich op korte afstand van het huis.. De schaapskudde kunt u hier nog tegenkomen. In oktober 2018 is het Landschap Overijssel begonnen op grote schaal bos weg te halen om de heide te herstellen. Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op de webpagina Werk aan de winkel.  

 

De boswachterij Ommen is 762 hectare groot en maakte vroeger, samen met het natuurgebied Eerde, deel uit van de Havezate Eerde. Het landgoedkarakter kunt u in de boswachterij herkennen aan de rododendronstruiken en de fraaie beukenlanen. Het tienjarig herstelplan van landgoed Eerde is afgerond en dit historisch landschap heeft weer de grandeur van vroeger. Zo is de Regge 'teruggelegd' in zijn oude bedding en de rivier slingert weer. Een bijzondere plek is de steile oever.  U parkeert uw fiets bij het klaphekje of  de auto op de parkeerplaats Steile oever en steekt de weg over. Vanaf de rotonde bij de Besthemenermolen is het ongeveer 1 kilometer.  Zie voor meer informatie en wandelroutes ook: Natuurmonumenten .

Er zijn diverse prachtige wandelroutes in en om Giethmen heen te vinden. Deze routes zijn beschikbaar bij de VVV informatiepunten Ommen, te vinden op internet of zijn te lopen via verschillende apps.